Vijf top tips bij het kopen van een inbraakalarm

Het kopen van een inbraakalarm is een van de belangrijkste taken die u op zich neemt om uw huis veiliger te maken. Uit onderzoek van criminologen is gebleken dat inbrekers zeker worden afgeschrikt door de aanwezigheid van een alarm.

Daarnaast zullen de politie en uw huisverzekeraar u adviseren om ook een acceptabel niveau van huisbeveiliging te hebben. Zorg ervoor dat u de juiste sloten op uw deuren en ramen heeft – en laat vervolgens een alarm installeren en houd het volledig in orde.

Sommige verzekeringsmaatschappijen maken van uw polis een bepaling om een geschikt inbraakalarm te hebben en in het geval dat iemand probeert in te breken, kan uw polis ongeldig worden verklaard als wordt ontdekt dat uw alarm niet in orde is.

Alarminstallatie

Het is belangrijk dat u zich veilig en zeker voelt in uw eigen huis, dus al met al is het in uw belang om te investeren in een inbraakalarm.

Huishoudens lijken de boodschap te krijgen, zo blijkt uit een onderzoek van Which magazine dat 89% van de respondenten een inbraakalarm had. De meest voorkomende reden hiervoor was dat het de familie een veilig gevoel gaf en ook omdat het een afschrikmiddel was tegen inbrekers als ze op vakantie waren.

Wees niet verward door de ruime keuze aan alarmen op de markt – hier zijn vijf dingen om rekening mee te houden bij de aankoop van een alarm voor uw huis…

 

Welk type inbraakalarm heeft uw voorkeur?
Er zijn vier hoofdtypen van alarmen en u kunt kiezen uit bedrade of draadloze opties. Het meest elementaire is het klokkenalarm, dat een geluid maakt maar niet automatisch contact opneemt met iemand wanneer het is geactiveerd. Deze systemen kunnen worden aangesloten op smartphones, zodat u meldingen ontvangt wanneer het alarm wordt geactiveerd of wanneer het systeem wordt in- of uitgeschakeld.

Wanneer je de tweede optie hebt, een inbraakalarm, zal het automatisch een genomineerd telefoonnummer bellen als het wordt geactiveerd.

Bewaakte alarmen nemen contact op met een bewakingsbedrijf, dat op zijn beurt de sleutelhouders kan bellen of desgewenst de politie, in ruil voor een gecontracteerde jaarlijkse of maandelijkse vergoeding. Het meest moderne type inbraakalarm is het slimme thuisbeveiligingssysteem, dat via een app contact met u opneemt als het afgaat. U kunt het ook van veraf controleren, en in sommige gevallen kan het door een apart bedrijf worden bewaakt.

 

Hoe veilig is uw huis?
Een alarm is een effectieve manier om uw huis te beschermen, maar voordat u beslist wat het beste systeem is voor uw behoeften, moet u rekening houden met de algemene veiligheid van uw woning. Naast het hebben van geschikte sloten op uw deuren en ramen, kunt u overwegen om versterkte ramen te laten installeren.

Buitenverlichting kan ook een goed afschrikmiddel zijn voor indringers, net als CCTV. Overweeg het hebben van hogere muren, beveiligde poorten en sterke hekken rond uw huis. Een grindaandrijving betekent dat een inbreker zou worden gehoord.

Overweeg ook om te investeren in timers voor uw verlichting binnenshuis, zodat ze op de juiste momenten aan en uit gaan en de indruk wekken dat er iemand thuis is als u op vakantie bent.

Wilt u een draadloos alarmsysteem?

Een bekabeld alarm bestaat uit verschillende elektronische sensoren die via laagspanningsleidingen op een bedieningspaneel zijn aangesloten. Een draadloos alarm maakt gebruik van batterijgevoede sensoren die via RF-radiosignalen met het bedieningspaneel zijn verbonden.

Draadloze systemen zijn nu zeer betrouwbaar, en ze zijn snel en eenvoudig te installeren, hoewel ze duurder in onderhoud zijn.

De apparatuur voor bekabelde systemen is minder duur. Ze kunnen echter duurder zijn om te installeren, omdat ze normaal gesproken een professionele installateur nodig hebben, die de draden rond uw huis zal moeten leggen. Ze worden gevoed door het bedieningspaneel.

Is het de moeite waard om een contract voor alarmmonitoring te hebben?
Veel huiseigenaren zeggen dat het de moeite waard is om te investeren in een contract voor alarmmonitoring voor extra gemoedsrust. Het betekent dat als uw alarm wordt geactiveerd, het privébedrijf dat uw systeem bewaakt u of de politie zal waarschuwen, afhankelijk van de voorwaarden van uw contract.

In een enquête van Which magazine zegt 72% van de mensen met een contract voor alarmbewaking dat het zeer de moeite waard is, omdat het hen “volledige gemoedsrust” geeft. Hoewel het bij de kosten kwam, vonden ze het over het geheel genomen de moeite waard.

Welke functies heb je nodig?

Tegen een meerprijs zijn er vaak tal van optionele functies beschikbaar met het alarmsysteem. Sommige huishoudens maken graag gebruik van de extra functies, terwijl anderen zich liever aan de basis houden omdat ze denken dat ze het systeem alleen maar ingewikkelder maken.

Ten eerste, als u huisdieren heeft, is het laatste wat u wilt dat ze uw alarm activeren, dus u kunt de voorkeur geven aan een systeem met huisdiervriendelijke sensoren, of een model dat u in staat stelt om de gevoeligheid ervan handmatig aan te passen.

Overweeg een paniekknop als u oudere familieleden of een familielid met mobiliteitsproblemen heeft. Sommige alarmen kunnen in zones worden ingesteld – als u bijvoorbeeld naar boven naar bed gaat, kunt u het alarm beneden instellen, maar de zone boven laten staan.