Beveiliging van het ivd en fysieke veiligheid

Vandaag de dag vertrouwen we meer dan ooit op ivd-apparaten. In een wereld die steeds meer wordt verbonden door apparaten, is het uiterst handig om een ivd-apparaat te gebruiken voor elk denkbaar doel. Ze zijn niet alleen beperkt tot verschillende toepassingen in de industrie – ze hebben hun weg gevonden naar onze huizen en zijn een standaard onderdeel van ons leven geworden.

Om te voorkomen dat de veiligheid in het gedrang komt door zelfs de eenvoudigste cyberaanvallen, moeten we ervoor zorgen dat de aangesloten apparaten veilig zijn door het ontwerp met een aanzienlijke of hoge mate van veiligheidsgarantie.
Klik op Tweet
De apparaten van het ivd die vaker worden gebruikt, zijn meestal apparaten die fysieke beveiliging en veiligheid bieden. Deze apparaten, die vaak deel uitmaken van het cyberfysieke ivd-systeem, overbruggen de kloof tussen de cyber en de fysieke ruimte. In sommige gevallen is de beveiliging van het ivd echter een ernstig probleem, omdat cybercriminelen mensenlevens in gevaar kunnen brengen door cybersecutiesystemen te overrulen. Laten we de beveiliging van het ivd en de fysieke veiligheid eens nader bekijken.

Fysieke veiligheid ivd-apparaten
Fysieke veiligheidssystemen van het ivd omvatten systemen zoals bewakingscamera’s, deursloten, slimme kluizen, brandalarmsystemen, toegangscontrolesystemen en soortgelijke apparaten die meestal worden gebruikt om een locatie te beveiligen of een gevaar te voorkomen. Ze maken een aanzienlijk deel uit van de 20 miljard aangesloten apparaten die vandaag de dag worden gebruikt en zullen ook in de toekomst op grote schaal worden gebruikt, aangezien het aantal apparaten van het ivd volgend jaar naar verwachting zal zijn opgelopen tot 31 miljard.

Het valt niet te ontkennen dat deze apparaten essentieel zijn voor de fysieke veiligheid van de mensen die ze gebruiken. Ze hebben echter wel een fatale fout – hun cybersecurity, waardoor ze kwetsbaar zijn voor criminelen die samenwerken met hackers. Ze hoeven bijvoorbeeld geen manier te bedenken om ongemerkt langs de bewakingscamera’s te komen – het enige wat ze hoeven te doen is het systeem uit te schakelen.

Gemakkelijke aanvalsdoelen
De meeste aangesloten apparaten hebben helaas bewezen eenvoudige aanvalsdoelen te zijn voor cybercriminelen. Beveiligingscamera’s zijn de meest in het oog springende fysieke veiligheidsapparaten van het ivd, omdat zelfs de meest rudimentaire aanvallen deze apparaten kunnen uitschakelen en het hele veiligheidssysteem in gevaar kunnen brengen.

Dit is een gevolg van een gebrek aan cybersecurity regelgeving en de staat van de markt, waardoor de verkoop van apparaten die gemakkelijk kunnen worden geëxploiteerd. Als we het belang van de rol die deze apparaten spelen in ogenschouw nemen, moet het van het grootste belang zijn om ervoor te zorgen dat ze niet op de markt kunnen komen, tenzij hun cybersecuritystatus bevredigend is. Helaas is dit niet het geval.

Beveiliging van ivd-apparaten
Een van de belangrijkste stappen in het beveiligen van alle ivd-apparaten, en niet alleen de fysieke veiligheid, ligt in het implementeren van de juiste cybersecurity regelgeving en het voldoen aan een uniforme cybersecurity standaard. Er zijn echter nog steeds enkele oplossingen die specifiek ten goede komen aan de fysieke veiligheid van ivd-apparatuur, die ook naast de meer gestandaardiseerde apparaten kunnen worden onderzocht.

Zo kan het gebruik van honeypot-oplossingen de aanvallers voor de gek houden en hen weglokken van de eigenlijke fysieke veiligheidssystemen van apparaten die ze proberen aan te vallen.

Bovendien zou het ook nuttig zijn om te denken in termen van real-time veiligheidswaarschuwingen en proactiviteit bij het omgaan met cybersecurity bedreigingen om de veiligheid van de fysieke veiligheid van ivd-apparaten te garanderen.

Inbraakbeveiliging Risico’s beperken
Er wordt verwacht dat ivd-apparaten bepaalde kwetsbaarheden hebben, maar de apparaten die onze fysieke veiligheid garanderen, mogen niet onderhevig zijn aan de grillen van cybercriminelen.

Om te voorkomen dat er mensenlevens verloren gaan of dat de veiligheid afneemt door zelfs de eenvoudigste cyberaanvallen, moeten we ervoor zorgen dat deze apparaten veilig zijn ontworpen met een substantiële of hoge mate van veiligheidsgarantie, rekening houdend met de risico’s die het beoogde gebruik met zich meebrengt.